www.lasithi-holidays.net

The sunny site of Crete

Home
Plaatsen
Stads-plattegronden
MalesDe gemeente Nea Males (bestaande uit de dorpjes Malles, Hristos, Metaxohori en Mathokotsana) bedekt de zuidoostelijke kant van het Diktigebergte en het is zo goed als zeker dat hier in oude tijden de stad Malla gefloreerd heeft. Het oude Malla was in die tijd een onafhankelijke, invloedrijke en machtige handelsstad en een inscriptie, die hier jaren later werd opgegraven, bracht een verdrag tussen Malla en Lyttos in 300 v. Chr. aan het licht. Interessante bezienswaardigheden in de omgeving zijn; het ravijn in het dorpje Hristos en de Sarakinakloof waarin een prachtige route met klaterende watervalletjes, dennenbomen, platanen en bijzondere soorten van Kretenzer flora en fauna is uitgestippeld. Het klooster van Panagia Exacousti is ook zeker een bezoek waard; het lag er compleet verlaten bij tot het jaar 1960, toen werd het  weer in oude ere hersteld en opengesteld voor het publiek. Tijdens de WO 2 is er behoorlijk gevochten in dit gebied, wanneer u iets verder rijdt richting Ano Vianos komt u voorbij de 'Battlefields of Kato Simi', Net buiten Males richting Anatoli krijgt u aan uw linkerhand een standbeeld waarop afgebeeld een trotse Partizaan met zijn linkervoet op een Duitse helm.{zie >>>>}

Net buiten Malles kunt u uw weg vervolgen naar Selakano een natuurgebied van ongekende schoonheid,{nu ik dit schrijf realiseer ik mij weer wat een bijzonder gebied Lasithi wel niet is} bezoek dit zeker.

Helaas is er in 2010 een behoorlijke bosbrand geweest in Selakano, dit neemt niet weg dat het nog immer een bezoek waard is.