www.lasithi-holidays.net

The sunny site of Crete

Home
Plaatsen
Stads-plattegronden
FermaHet charmante van Ferma is eigenlijk haar kustlijn; prachtige kleine baaitjes en schitterende zandstrandjes met kristalhelder water. Tijdens de jaren tachtig was het dan ook één van de meest bezochte badplaatsen van de provincie Ierapetra.

Vandaag de dag is het er erg rustig, dit  komt voornamelijk doordat er weinig moeite is gedaan om het toerisme uit de jaren tachtig te behouden; hotels zijn verwaarloosd en pogingen om het aanzien te verbeteren worden niet echt ondernomen. De reden waarom, ligt waarschijnlijk in het feit dat de lokale bevolking niet alleen van het toerisme afhankelijk is; de lokale tuinbouwproductie zorgt voor meer dan voldoende inkomen.

Wanneer u in Ferma uw vakantie wilt doorbrengen ga dan niet op de bonnefooi, laat u beraden en u heeft een geslaagde vakantie.Het grote nadeel aan het houden van een niet doordachte vakantie in dit gebied is eigenlijk de wind en dan met name de beruchte Meltemi-wind. Vroeger kwam deze wind voornamelijk in augustus voor, maar tegenwoordig laat hij ook in andere maanden van zich spreken; windstoten van boven 10 Beaufort zijn in dit gebied dan ook geen uitzondering.