www.lasithi-holidays.net

The sunny site of Crete


Home       
Musea-overzicht     
Folkloristisch Museum van Agios Nikolaos

Het Folkloristisch Museum van Aghios Nikolaos werd, in samenwerking met de Culturele Organisatie van Oost-Kreta,  in 1978 opgericht.

Al het originele en belangrijke materiaal werd belangeloos afgestaan door de Touring Club van Aghios Nikolaos. Sindsdien zijn er geen nieuwe objecten of vondsten aan de collectie toegevoegd. Een bezoek aan dit museum zal u zeker helpen een voorstelling te kunnen maken van hoe de mensen hier vroeger hebben gewoond en gewerkt.

Het museum herbergt een uitgebreide en prachtige collectie van originele moderne Kretenzer kunst, met name handgeweven en geborduurde stukken waarvan sommige werkelijk uniek zijn. Ook zijn er enkele interessante Byzantijnse iconen uitgestald en een complete serie van figuurtjes uit houtsnijwerk, Kretenzer klederdracht, huishoudelijke voorwerpen, handwerk en oude boeken vertegenwoordigen de rest van de tentoonstelling.Het museum stelt ook twee privé collecties ten toon die door twee bekende mensen uit dit gebied belangeloos werden uitgeleend (een voorbeeld wat zeker navolging zou moeten krijgen)

a) Generaal Ioannis Alexakis' Militaire Wapens

b) Mevrouw Hrysoula Xanthoudides- Koundourou's bijzondere dubbelzijdig geborduurd handwerk