www.lasithi-holidays.net

The sunny site of Crete

                     Flora & Fauna
Griekenland is een land dat bekend staat om zijn schitterende flora. Er zijn dan ook maar liefst 6000 plantensoorten geregistreerd, waarvan 479 inheemse soorten. Alleen op Kreta komen al 2000 verschillende plantensoorten voor (waaronder 157 inheemse) en dat is in vergelijk tot andere landen, een behoorlijk groot aantal. Om een klein voorbeeld te geven; Groot Brittanië, dat twee keer zo groot is als Griekenland, heeft maar 15 inheemse plantensoorten en Frankrijk, waar Griekenland vier keer in zou kunnen passen, telt er maar 65.

Kreta ligt geografisch gezien bijzonder gunstig en van alle gebieden op Kreta, springt vooral de regio Lassithi in het oog. Deze regio ligt het meest zuidelijk en profiteert daardoor optimaal van de vele zonuren op Kreta. We komen hier onder andere prachtige inheemse soorten tegen(die nergens anders op het eiland voorkomen) en zelfs zeldzame planten die normaal gesproken alleen in Afrika of Azië te vinden zijn. Vooral de volgende gebieden bieden uniek natuurschoon; Selakano met het pijnbomenbos, de cipressen in Katharo , Selena met het  "Azilakos" bos, de indrukwekkende Ha-kloof, Thripti, het beroemde palmenstrand van Vai, het Chrissi-eiland, de kustlijn van Ano Mirabello (Milatos, Faros Aforesmenou) en de eilanden van Koufonissi en Dionisades. Tientallen spectaculaire kloven (bijna 40), 6 plateaus (Lassithi, Katharo, Omalos Viannou, Limnakaros, Nissimos, Chandras) en meer dan 1300 grotten (voor zover bekend) omringen deze kleurrijke pracht van Oost Kreta.

Biologen stellen dat hoe droger een gebied, hoe hoger het aantal plantensoorten. En als we naar Lassithi kijken, dan klopt die stelling aardig. Onder de 2000 inheemse soorten die Kreta rijk is, zijn er slechts een paar die niet in Lassithi voorkomen. Die worden echter wel in andere delen van Kreta en op de omringende eilandjes gevonden. Archeologen hebben bewijzen gevonden( in de vorm van fossielen aan de kustlijn) dat er in Lasithi vele verschillende zoogdieren hebben geleefd  zoals nijlpaarden en olifanten.Ook de resten in de vorm van botten van herten en wilde geiten De wilde geiten [kri-kri]leven overigens nog steeds op Kreta. Daarnaast hebben we nog steeds enkele bijzondere dierenrassen rondwandelen in Lasithi tw: de Kretenzer wilde kat (Felis Silvestris Cretensis), het Kretenzer boerenpaard , verschillende specifieke muizen soorten, de fret, etc. Daarnaast is Lasithi bijzonder geschikt voor vogelaars, u zult verbaasd zijn wat er dagelijks leeft maar ook diegene die tijdens hun overtocht Kreta even aandoen om weer op kracht te komen. U kunt dan denken aan verschillende Adelaars en valken de Expaetus barbatus, expaetus foulvus, Aquila chrysaetos, Falco Peregrinus etc..

Daarnaast hebben we natuurlijk de zeeschildpadden en14 verschillende soorten reptielen.

HomeOver ons
Appartementen  Hotels
Villa’sIndividuele rondreis
Autoverhuur      Actief
Temperatuur     Eilanden            Stranden   Map                  Plaatsen   Archeologie         Musea      Kloosters                   Grotten     Flora & fauna
Kretenzer keuken             Olijfolie
Algemene voorwaarden     Kontakt                    Nuttige links
Silvestris
Falco
Kri-Kri
Arum
Dracunulus