www.lasithi-holidays.net

The sunny site of Crete

HomeOver ons
Appartementen  Hotels
Villa’sIndividuele rondreis
Autoverhuur      Actief
Temperatuur     Eilanden            Stranden   Map                  Plaatsen   Archeologie         Musea      Kloosters                   Grotten     Flora & fauna
Kretenzer keuken             Olijfolie
Algemene voorwaarden     Kontakt                    Nuttige links
Lasithi staat bekend om haar spectaculaire kustlijn en speciaal voor haar stranden. De meeste van deze stranden
zijn door de Europeesche gemeenschap gewaardeerd met een blauwe vlag hetgeen betekent dat dit strand behoort tot een van de schoonste stranden van Europa. Maar wat veel belangrijker is, omdat lasithi geen eigen internationaal vliegveld heeft wil dit ook zeggen dat u in Lasithi geen last heeft van het massatoerisme en dat het op de stranden dan ook lekker rustig is.

Persoonlijk vind ik het erg belangrijk dat onze stranden ook niet commercieel zijn, in die zin, dat zaken zoals de verhuur van water jets, parasailing ed. tot een minimum is beperkt. Lasithi kent een diversiteit aan stranden, zoals de stranden aan de zuidkust die bestaan uit hele kleine kiezeltjes[die niet aan je lijf blijven plakken], de spierwitte stranden van Xerocampos die eenmalig zijn en vooral rustig. Stranden zoals in stro, Itanos, en in de omgeving van Makrigialos zijn zondermeer eenmalig op Kreta. De kleine baaitjes waar je alleen ligt en waar iedereen op zijn   eigen individuele wijze het zon aanbidden kan genieten, zijn in Lasithi uniek voor Kreta en geven een extra dimensie aan uw vakantie.

Als u HIER klikt dan ziet u een aantal foto's van onze stranden